Link View Road, Canford Cliffs, Poole, Dorset

We were commissioned by a private client to design a bespoke, single storey, contemporary house that provided a light and spacious internal environment nestled amongst the trees. The site posed various design/planning challenges primarily in relation to the mature pine trees that surround the site.

Our design uses mini pile foundations in the areas close to tree roots and a raised seam zinc roof to avoid moss growing on the shaded roof. The mono pitched roof provide vaulted ceilings within the house and high level glazing, allowing light to flood in.

Project Consultant: Cirrus Web Design

Building Control: MC Plan and Site Services Ltd

Contractor: Colmar Construction

Designer: Bradley Cheer

 

← More projects

[c] 2019 [c] 2019 [c] 2019 [c] 2019 [c] 2019 [c] 2019

Link View Road, Canford Cliffs, Poole, Dorset

We were commissioned by a private client to design a bespoke, single storey, contemporary house that provided a light and spacious internal environment nestled amongst the trees. The site posed various design/planning challenges primarily in relation to the mature pine trees that surround the site.

Our design uses mini pile foundations in the areas close to tree roots and a raised seam zinc roof to avoid moss growing on the shaded roof. The mono pitched roof provide vaulted ceilings within the house and high level glazing, allowing light to flood in.

Project Consultant: Cirrus Web Design

Building Control: MC Plan and Site Services Ltd

Contractor: Colmar Construction

Designer: Bradley Cheer

 

← More projects